5 gouden TIPS & TRICKS voor een succesvolle verkoop

Een woning verkopen doet u niet elke dag. Het vraagt een professionele en gestructureerde aanpak. Als vastgoedmakelaar is dit onze dagelijkse bezigheid, onze specialiteit. Benieuwd naar enkele geheimen? Deze tips en tricks zijn alvast goud waard …

 

“U verkoopt uw woning één keer en u hebt één kans voor een goede eerste indruk.”

1. Een professionele fotoshoot

Eén goed beeld zegt meer dan duizend woorden en vergroot de kans op meer kandidaat-kopers. Investeer in kwaliteitsvolle beelden die de verkoop van uw woning naar een hoger niveau tillen. Extra gouden tip: Maak niet van elke ruimte een foto. Zo creëert u nieuwsgierigheid en behoudt u als verkoper nog wat privacy.

2. Een sterk verkoopdossier

Vergeet de verplichte documenten en keuringsattesten niet. De aanwezigheid van een volledig verkoopdossier zorgt ervoor dat u de kandidaat-kopers optimaal kan informeren. Extra gouden tip: Breng dit allemaal zo snel mogelijk in orde. Zo hebben kandidaat-kopers meer zekerheid en verhoogt u de kans op een bod.

 

Wat heeft u o.a. nodig? Het kadastraal uittreksel, de stedenbouwkundige inlichtingen, het bodemattest, het energieprestatiecertificaat, het elektriciteitsattest …

3. Internet en sociale media

We spenderen veel uren per dag online op onze smartphone, tablet of computer. Maak hiervan gebruik om de verkoop van uw woning te promoten. Zowel via populaire vastgoedportalen als sociale media waarbij u eveneens de juiste doelgroep kan bereiken. Extra gouden tip: Beperk u niet tot één vastgoedportaal maar wees actief op meerdere kanalen. Zo bereikt u veel meer potentiële kopers. Ga zelf ook proactief op zoek in uw (kopers)netwerk.

4. Een open huis of privébezoek

U kiest als verkoper zelf hoe u de kandidaat-kopers wenst te ontvangen. Dit hangt ook af van het type woning en de mogelijkheden. Een open huis is een unieke kans om te imponeren en kandidaat-kopers op één dag te ontvangen. Vaak wordt er à la minute een bod uitgebracht. Een privébezoek is iets persoonlijker. U kan zich focussen op één kandidaat-koper. Een combinatie van beiden werkt het beste. Extra gouden tip: Verkoop een (t)huis. Ruim de woning netjes op, maak het gezellig en creëer sfeer.

5. Begeleiding van kandidaat-kopers

Hoe krijgt u uiteindelijk de maximale waarde voor uw woning? Door van begin tot eind geïnteresseerde kopers goed te begeleiden en met hen deskundig te onderhandelen. Een vlotte, eerlijke en duidelijke communicatie spelen hierin een sleutelrol. Extra gouden tip: Een mondeling bod kan juridisch niemand bewijzen, dus zorg steeds voor een schriftelijk bewijs. Let op! Een bod is geen verkoopovereenkomst. Deze dient naderhand nog opgesteld te worden.

“Vastgoedbemiddeling is een vak apart en van cruciaal belang om een succesvolle verkoop van uw woning te realiseren.”

 

Meer tips en tricks?

Wij helpen u graag verder! Contacteer ons gerust voor meer informatie.