Neem regelmatig wat tijd voor jezelf

Blijven focussen op je doel is belangrijk als ondernemer. Maar daarnaast is het van groot belang geregeld eens op de pauzeknop te drukken en even je gedachten te verzetten. Wat tijd nemen voor jezelf? Het kan, het mag, het moet …

Eén van mijn voornemens voor het nieuwe jaar is om wat meer ‘me-time’ in te plannen. Belangrijk? Héél belangrijk als je het mij vraagt. Uit mijn eigen prille ervaringen en kijk naar andere ondernemers, merk ik dat er velen zijn die overdreven te werk gaan. Natuurlijk wil iedereen het beste bereiken en zijn onderneming naar de top brengen. Iets waar ik zelf ook volledig achter sta, maar dan eerder in de zin van gedrevenheid. Dit in tegenstelling tot overdrijven … wat vroeg of laat gegarandeerd zijn gevolgen zal hebben.

Ik moet heel eerlijk toegeven dat ik me er zelf ook vaak op betrap te overdrijven, maar ben al blij dat ik dit soms inzie en me daarom ook voorneem wat meer tijd vrij te maken voor mezelf. Op welke manier doe jij aan me-time? Tips zijn altijd welkom …

One comment

  • Ines schreef:

    Groot gelijk..me-time is voor mij stilstaan en genieten van de kleine dingen…een wandeling,het zonnetje dat eindelijk es komt piepen,een tasje koffie en een ontspannend boekje lezen,zien dat mijn gezin geniet van mijn kookkunsten….en natuurlijk met Patricia een shoppeke doen!!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.