Omring je met de juiste mensen

Na het maken van mijn keuze om zelfstandig ondernemer te worden, stelde ik mezelf regelmatig de vraag: ‘Hoe pak ik dit aan?’.

In mijn eerste voorafgaande fase heb ik veel afgesproken en gepraat met mensen die behoorlijk wat ervaring hebben. Ondernemers, leerkrachten … maar ook vrienden en familie. Iedereen is natuurlijk anders en iedereen vertelt andere dingen die elk op zijn manier interessant voor je kunnen zijn. Daarom is het heel belangrijk goed te luisteren naar wat deze mensen je te vertellen hebben en wat zij je kunnen bijdragen.

Gedurende deze opstartfase ben ik in contact gekomen met verschillende mensen die één voor één voor mij iets konden betekenen. Er komen namelijk een tal van mensen op je pad, die je allemaal met raad en daad willen bijstaan. Toch is het op die moment belangrijk om voor jezelf uit te maken wie hiervan je effectief het verste kan brengen en met wie jij een verdere toekomst ziet. Je hart volgen is daarom prioriteit en jezelf de vragen stellen: ‘Waar voel ik mij het best? Wie kan mij sterker maken? Hoe kunnen zij mij laten groeien? …’.

De basis van een goede start als ondernemer is een gemotiveerd en ervaren team dat achter je staat. Een goede relatie met de bank, een ervaren en vertrouwelijke boekhouder, ervaren mensen uit de sector waarmee het tevens aangenaam werken is … Mààr zeker niet te vergeten: een goede en liefdevolle relatie met je familie en vrienden.

Kort gezegd, de eerste stap in ondernemerschap is je laten omringen met de juiste mensen. Mensen die jou sterker kunnen maken!


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.